Mituri alimentare

Care sunt mai nocivi: biscuitii sau covrigii?

Din cauza faptului ca ducem lipsa de timp, ne indreptam tot mai mult atentia catre mici gustari, luam pe fuga un pachet de biscuiti sau infulecam un covrig in 5 minute si am rezolvat problema mancarii.
V-ati gandit cu siguranta de multe ori, cam cate calorii are un covrig si cam cate calorii are un pachet de biscuiti, nu? 
Daca ar fi sa alegem intre cele doua variante, va recomand cu caldura covrigii. 
De ce?
Pentru ca acestia, spre deosebire de biscuiti, sunt facuti din acelasi aluat ca si painea, adica: faina, apa, sare, drojdie. Daca ii alegeti pe cei crocanti, cu atat mai bine. 
Covrigii proaspeti sunt si opariti in prealabil, tocmai pentru prospetime, iar in apa pregatita pentru oparire se mai adauga „diverse”.
Fratii lor vitregi, biscuitii, sunt facuti din: faina, apa, sare, zahar, margarina + + + „diverse”. In plus, trebuie sa recunoastem ca, de cele mai multe ori ii alegem pe cei cu multa crema, unde se mai adauga o cantitate considerabila de margarina, coloranti si arome.
In concluzie: Nocivi sunt si unii si altii, consumati in cantitati industriale si zilnic, insa daca ar fi sa alegem, covrigii se departajeaza cu mult de fratii lor, biscuitii , v-am enumerat mai sus si de ce.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s