Gura lumii

De ce sa iti intemeiezi o familie?

Pentru ca asa ne cere societatea sau pentru ca asa ne dorim noi? Pana la urma, cine ne obliga sa ne asumam o astfel de raspundere?

Intotdeauna am considerat ca trebuie sa faci ceea ce simti, indiferent de ce auzi in jur sau de ce anume ti se impune de catre societate. Daca ai depasit pragul de 30 de ani si nu esti cel putin casatorit, ai comis un pacat capital, dupa legea societatii in care traim, chiar daca nu mai suntem pe vremea bunicilor nostri.

Aud foarte des, in diferite grupuri de prieteni, colegi, etc. intrebarea: tu nu ai de gand sa te casatoresti sau hey, nu ti se pare ca ai ajuns la o varsta la care ar trebui sa faci „macar” un copil?  Pe bune? Ce ar trebui sa determine pe cineva sa faca aceste lucruri, daca acel cineva considera ca nu a sosit inca momentul. Poate vrea sa traiasca toata viata singur sau poate nu si-a intalnit inca jumatatea sau poate cuplul acela misto pe care il intrebi toata ziua: de ce nu faceti un copil, egoistilor?, poate cei 2 au un motiv serios pentru care nu pot sau nu vor sa il faca.

Nimic nu se face la comanda, cu atat mai putin o casnicie sau un copil.

Consider ca familia este intr-adevar celula de baza a societatii, insa nu ar trebui sa lasam societatea sa ne dicteze cand si cum sa o alcatuim. Haideti sa ne uitam putin in ograda noastra si abia dupa aceea sa incepem sa aratam cu degetul in stanga si in dreapta.

E foarte important sa iti intemeiezi o familie, dar trebuie sa o faci atunci cand simti si cand crezi tu de cuviinta, iar daca lucrul acesta nu se intampla, inseamna ca nu a sosit momentul potrivit, iar viata merge mai departe. Traim intr-o societate, insa nu trebuie sa ne supunem acesteia doar de dragul de a fi in randul lumii.

À bientôt,

Andreea U.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s