Dieta · Experienta mea cu dietele · Stiati ca? · Tips/Tricks

Mancatul mult si prost ne omoara incet, dar sigur

Cu totii vrem sa aratam mai bine din punct de vedere fizic si sa fim mai sanatosi. Incercam tot felul de diete, ne apucam de diverse activitati fizice, insa dupa o perioada ne pierdem interesul si revenim la vechile si proastele obiceiuri, pentru ca sunt cumva in sangele nostru.

Mancatul mult si prost, specific romanului, este prezent in orice moment al zilei. Cred ca suntem singurul popor care amesteca n feluri de mancare la o singura masa. De ce alte popoare sunt mai longevive si au un tonus mult mai bun la o varsta inaintata? Pentru ca au o educatie in sensul asta, asa cresc, asta vad in familie si prin urmare, asta aplica in momentul in care devin adulti. Bine, fac exceptie americanii care prefera tot ceea ce este mai nesanatos si care vine in portii XXL, la ei totul este MARE.

Nu ati observat, prin calatoriile voastre in lumea asta mare, ca oamenii din alte culturi mananca putin si des? Sau ca nu amesteca salata, cu carnea si cu garnitura? Eu incerc sa studiez si partea aceasta si chiar sunt atenta, chiar daca nu e frumos sa te holbezi cand cineva mananca, insa incerc sa prind din zbor anumite obiceiuri. De obicei salata se serveste inainte, iar legumele/garnitura se mananca separat de carne, niciodata amestecate. Si cumva aceasta tehnica are si sens, pentru ca digestia este mult imbunatita. Pai la noi, daca nu amestecam cartofii cu friptura si salata, nu mai are niciun sens masa respectiva, nu? Aaa, si sa nu uitam de paine, cat mai multa si mai proaspata.

Ideea este ca, pe termen lung, fara sa ne dam seama, toate aceste obiceiuri nesanatoase ne afecteaza. Digestia este mult ingreunata, iar in timp colonul nostru va procesa din ce in ce mai greu, la fel si ficatul, la fel si stomacul. De aceea apar diverse boli si nu stim cum ne-am pricopsit cu ele, pentru ca nu acordam suficienta atentie si importanta meselor zilnice.

Nu are rost sa mai vorbim despre mesele traditionale de sarbatori, pentru ca acelea reprezinta un alt subiect destul de „amestecat”, la fel ca mancarea ingerata la o singura masa. Sa spunem ca sunt episoade periodice si de scurta durata, insa ceea ce ne omoara incet, incet sunt asocierile nefericite pe care le alegem zi de zi, la fiecare masa.

Ce ar trebui sa facem in situatia asta, dupa ani intregi de mancat in ritmul specific romanului? Sa incercam sa ne informam mai mult, sa furam obiceiuri bune de la alte popoare, sa ne autoeducam in ceea ce priveste procesul arta aceasta de a manca, iar daca nu facem fata si nu ne descurcam singuri, sa apelam la ajutor specializat. Cu siguranta, pe termen lung, vom avea de castigat.

À bientôt,

Andreea U.

Anunțuri

Un gând despre „Mancatul mult si prost ne omoara incet, dar sigur

  1. Eu cred ca doza face diferenta dintre panaceu si otrava, nu neaparat combinatiile. In plus, nu mi se pare nimic in neregula in a combina salata cu carnea, sau a manca garnitura cu carne si salata. Problema e ca noi prin garnitura intelegem in 99% din cazuri cartofi si orez… dar daca alegem o garnitura de vegetale, nu inteleg unde ar fi problema…
    Problema noastra ca romani este ca mancam multa mancare procesata, ieftina si proasta – mezeluri, chipsuri, fast-food, pateuri vegetale, produse de patiserie, sucuri si alte minuni… daca am manca hrana de calitate altfel ar sta lucrurile si cu kilogramele, si cu sanatatea.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s